Testul Nutrigenetic Sport and Fitness  

Destinat barbatilor si femeilor care doresc sa stie daca rezista la anduranta pentru a performa in sport. Testul ofera informatii asupra impactului efortului fizic asupra metabolismului.

Nutrigenetics.png
  • Variatii genetice : 369
  • Numar de gene : 79
  • Tehnologie: Secventiere b) (100x)


Cuprinde o estimare, pe baze genetice, a potentialului pe care il aveti de a practica anumite tipuri de efort fizic, impactul pe care efortul fizic il poate avea asupra metabolismului dumneavoastra. Aceste informatii ii pot ajuta pe specialistii în domeniu (medici, nutritionisti, specialisti de fitness) sa decida care sunt modificarile nutritionale si ce activitati fizice sunt benefice pentru a ajunge la o greutate optima.

Cuprinde analiza unor variatii genetice care influentează necesarul optim de nutrienți pentru persoanele adulte (femei în afara sarcinii si barbati). Furnizeaza informatiile necesare pentru a reduce riscul aparitiei unor boli metabolice datorate unei alimentatii nepotrivite pentru structura dumneavoastra genetica.

Cuprinde analiza unor variatii genetice care în prezenta anumitor boli sau stiluri de viață nesanatoase, pot duce la aparitia unor complicatii, in lipsa unei alimentatii adecvate. 

Stabileste scorul genetic pentru hepatosteatoza non-alcoolica, in vederea unui management nutritional adecvat. 

Testul contine: 

1. Recomandari privind aportul optim pe zi pentru: Alcool, Cafea, Acizi Grasi Omega-3 si Omega-6, Vitamina A, Vitamina B2, Vitamina B3 (Niacina), Vitamina B12, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamina K, Betaina, Colina, Folati, Calciu, Fier, Magneziu, Seleniu, Zinc. 

2. Genotipuri asociate cu efortul fizic sau performanta sportiva

  • Functiile cardiaca, vasculara si respiratorie - Determinarea predispozitiei genetice.
  • Functia musculara - Determinarea potentialului de sprint si al capacitatii de forta musculara.
  • Greutate corporala - Determinarea potentialului de crestere in greutate.
  • Metabolism - Recomandari privind influenta efortului fizic asupra metabolismului.

Test Nutrigenetic Sport and Fitness: 645 Euro |  Kit recoltare saliva: 25 Euro

  • Include indrumare medicala.
  • Include profilul nutrigenetic.
  • Screening gratis inclus (Cost normal screening 379 Euro).

Testul Nutrigenetic NGX este singurul test nutrigenetic ce utilizeaza cele mai moderne abordari in domeniu: definierea nevoilor nutritionale individuale pe baza analizei haplotipurilor, a interactiilor dintre gene, si a algoritmilor multigenici.

Fiecare individ are un genom distinct. Este cunoscut deja ca fiecare dintre noi are o structura genetica unica, datorită unor variatii genetice care, fie sunt mostenite, fie apar ca noi modificari genetice în decursul vietii unui individ. Daca, initial, proiectul de descifrare a genomului uman (The Human Genome Project) a permis definirea unui genom uman de referinta, caracteristic doar pentru cativa indivizi, dezvoltarea ulterioră a proiectului, ca si demararea altor proiecte, au permis întelegerea mai exacta a rolului pe care variatiile genetice le au in definirea caracteristicilor fiziologice si a riscurilor de boala.

Platforma cu care se realizeaza secventierea pentru testul Advanced NGx este sistemul Ion PGM Dx, care a fost deja aprobat de catre Federal Drug Administration (FDA, USA, Class II Medical Device).