"Ce mananci dupa petrecerea de 1 Mai?"

A venit si vacanta de 1 mai, sarbatorire a muncii…Tinerii petrec cuceva alcool si nopti pierdute la mare, ceilalti la clasicul gratar cu mici si “sprit” iar cativa acasa in bucatarie…cert este ca toata lumea e la risc sa manance si sa ‘’ciocneasca’’ prea mult. Asadar, trebuie sa fim pregatiti sa ne recuperam cat mai repede, sa metabolizamrepede toxinele produse de alcool. Detoxifierea si refacerea depind foarte mult de prezenta mineralelor, a vitaminelor si a fitochimicalelor pe care le consumam.

"Oboseala si dieta"

Foarte multi pacienti care ma viziteaza se plang de oboseala cronica ce se manifesta chiar de dimineata, de la trezire, cu greutatea in a demara activitatile zilnice sau cu "prabusire" dupa orele pranzului, dupa-amiaza, cand numai gandul de a face o vizita la sala de sport apare ca fiind extrem de obositor. Este descrisa o stare de "sfarseala" pe care nu o pot pune in legatura cu o anumita boala cronica diagnosticata precum insuficienta cardiaca, depresia, hipotiroidia sau cu tulburari evidente ale somnului.

"Alergii alimentare intarziate. Cand si de ce apelam la testul Impuro."

Daca va numarati cu rigurozitate caloriile pe care le consumati zilnic si ati redus drastic portiile de mâncare pe care le serviti, dar rezultatele întârzie sa apara si cântarul pare întepenit la aceeasi valoare, este timpul sa apelati la un nutritionist. Și asta pentru ca motivele pentru care nu reusiti sa pierdeti kilogramele nedorite sunt mai complexe decât v-ați imaginat. Și astfel, veti gasi poate si explicatia pentru situatiile în care aceeasi dieta, data chiar de acelasi nutritionist, are rezultate diferite în cazul a doua persoane diferite. Sau de ce mâncând asa-zis “sănătos” nu slabiti sau, chiar mai rau, va îngrasati.

"Cand si cum mancam fructele"

Fructele sunt minunate daruri ale naturii. Pentru ne bucura insa din plin de beneficiile lor, este foarte important sa le includem in meniu, tinand cont de o serie de reguli esentiale. Altfel, riscam sa le compromitem valoarea si virtutile.  De prea multe ori si in mod regretabil, fructele sunt judecate doar prin prisma continutului in glucide – „fructele au zahar”. De fapt, ar trebui sa vedem si continutul lor de fibre, vitamine, minerale si fitochimicale: carotenoizi, fitosteroli, flavonoizi, resveratrol etc. Toti acesti nutrienti actioneaza impreuna si fac din fructe atat un delicios desert, cat si un real ajutor pentru obtinerea unei bune stari de sanatate.

 

"Interviu in prag de primavara"

Pentru cei ce postesc, recomand sa evite produsele "Speciale de Post" oferite de marile lanturi de magazine deoarece aceste produse sunt intens procesate, contin multi aditivi alimentari pe care n-ar trebui sa-i invitam in postul nostru, prin excelenta o perioada de curatire. Mancarea de post are la baza consumul de legume proaspete, un consum moderat de cereale integrale, uleiuri presate la rece, aport controlat de fructe. Ideal mancarea se  pregateste acasa,  nu abunda in covrigi, paine si pateuri de post, margarina lipseste cu desavarsire. Aportul de proteine trebuie adus zilnic prin consumul de leguminoase si oleaginoase. Si cat mai putin zahar…care, culmea, e cotat ca fiind de post desi e "de dulce".

 

"Reguli de baza in nutritie"

Alimentatia este foarte importanta in mentinerea unui stil de viata sanatos si este esentiala in intretinerea frumusetii. Este de prisos sa mai spunem ca ceea ce mancam se vede pe chipul nostru si ca nu exista dieta fara urmarirea unui plan alimentar echilibrat...

 

"Suntem ceea ce mancam"

Din ce în ce mai multa lume a devenit astazi preocupata de o alimentatie cât mai sanatoasa. Dar cum sa alegi alimente sanatoase când informatiile despre pericolele ascunse pana si într-o banala legatura cu patrunjel fac aproape zilnic obiectul stirilor? Se spune că „suntem ceea ce mâncăm”. Însa cum am putea face alegeri corecte în lumea de astazi? ...

 

"Rolul grasimilor in dieta de slabire" 

Inainte de a vorbi despre rolul grasimilor in dieta de slabire, ar trebui sa vorbim despre rolul grasimilor in organismul nostru. Asadar, grasimile din alimentatie vor indeplini, dupa digestie si absorbtie, roluri complexe si la fel de importante ca ale celorlalti macronutrienti (proteine si glucide)...